Slakt, Smärta, Synd

SSS
Timo Soini, han sålde ut småfolket, det han sagt sig värna, men smiter iväg utrikes och slipper ta smällen för den stenhårda åtstramningspolitiken. Om fyra år kan han alltid skylla på Stubben. I Europa kanske Soinis särskilda kombination av illasittande kostymer och lätt komisk självhävdelse passar in. Ni vet, Berlusconi och gänget.
Gunåde om han kommer hem för mycket. Här väntar partiet, med krav på tvångssterilisering, dödsstraff, utvisning av bögar och annat smaskigt.

Alexander Stubb, kall som en isglass, upprepar sitt marknadsfundamentalistiska mantra om hur man får Suomi nousuun (Finland att stiga), som om landets ekonomi var någon form av erektil dysfunktion, och nedskärningarna i offentlig sektor den fria företagsamhetens Viagra.
Man får hoppas att marknaden lyder, och stiger, för av offentlig sektor kommer det inte att finnas mycket kvar.

Juha Sipilä är mannen som gick till val för ett levande landsbygds-Finland, och kom ut ur garderoben som fullfjädrad välfärds-slaktare. Synd, skuld och smärta utlovas, och inte utan ett rejält mått av tillfredsställelse över att livet nu ska bli hårt, grått och tungt som en österbottnisk tisdag i november.

Argast blir jag över sveket mot skolan. Det passade inte nu att skryta över Pisa-resultat, och lärarna ska kantänka vara glada över att de fortfarande har ett jobb, även om klasserna ska blir större och resurserna mindre.

Usch. Usch.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tillit och strukturer

Våga satsa på outnyttjad resurs

Prata med kärlek i orden