Grattis Mats. Vilken skräll

Herregud, politik är fantastiskt. Och hemskt.

Kvällen började med viss spänning men en allmän känsla hos (oss) förståsigpåare att Elisabeth Nauclér skulle ta hem segern.
Så blev det minsann inte. Mats Löfström tog en riktig skrällseger, och visade att det lönar sig att satsa och tro och jobba.

Och Elisabeth, hon var för ensam. Det fanns ingen på hennes lag, och det blev sorgligt tydligt under valvakan på Indigo, där Centern hade två fulla bord som, hurrade, medan hon inte hade någon på sin sida, utom någon enstaka socialdemokrat som kom och dunkade henne i ryggen.
Blir Mats Löfström en bra representant för Åland?
Säkert. Han har framför allt en starkare förankring en någon annan tidigare åländsk riksdagsman i Svenska folkpartiet, som bakom kulisserna jobbat för (och kanske finansierat) Löfströms kampanj.

Det isande jobbiga är att Sannfinländarna fortfarande gick så bra. Det är en kall vind som blåser i vårt land, när ett främlings- och språkfientligt parti blir det näst största eller tredje största i landet.
Nu är det plötsligt Centern, som gick sämre än väntat men ändå blev det största partiet, som ska hålla Sannfinländarna utanför regeringen. Håller det.

Ur min nya synvinkel finns bara en ljusglimt, och det är att det är att Sara Kemetter gjorde ett så bra val. Det kommer att betala sig i oktober.

Så, bara att bryta ihop och komma igen.
Grattis Mats. Täcket över huvudet när även Finland går in i den främlingsfientliga kylan. Det är fel, och det är en sorg och ett misslyckande för alla andra partier.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tillit och strukturer

Våga satsa på outnyttjad resurs

Prata med kärlek i orden