Somalier och bögar

Somalier och bögar vill sannfinländaren Teuvo Hakkarainen skicka till Åland.
Bara i det påståendet finns så många fördomar inbakade att man nästan storknar.
Och andra sidan är det ju oerhört roande.
I Hakkarainens Finland skulle de etniskt rena finska fylltrattarna bli kvar, medan de misshagliga, de inflyttade, de färgade, de sexuella minoriteterna och de svenskspråkiga skulle rensas bort.

Vem skulle ens orka bo där? I ett land där en fest betyder att man taktfast skrålar i fyllan  tills man slocknar, och följande dag inte kommer ihåg att man blivit invald i sitt lands högsta lagstiftande församling.

Jag vill härmed framföra mina fem skäl till att flytta till Åland om sannfinländarna får som de vill.
1. Vi blir ännu rikare, eftersom de verkliga entreprenörerna, de som har allt att bevisa och inget att förlora, bor här.
2. Vi blir ännu rikare, för att landets första moské byggd av en somalisk församling blir en stor attraktion, och ryktet om  det generösa Åland sprider sig vida kring.
3. Vi blir ännu rikare, för att Åland Pride blir ett måste för varje bög och flata i Norden, för att nu inte tala om transorna  och queerarna, och när folk är glada och på gott humör  spenderar de gärna pengar på dyrare saker än billigt öl med hög alkoholhalt.
4. Vi blir ännu rikare, för att de erkänt driftiga finlandssvenskarna i Finland hellre flyttar hit än stannar i ett land där man tycker att det andra inhemska språket bara är till besvär.
5. Vi blir ännu rikare, för att vi är så glada och lyckliga att slippa Teuvo och hans gelikar att vi på kuppen håller oss friska och arbetsföra mycket längre.


När Teuvos hårda, arga liv om några år tar ut sin rätt, då ligger han och spottar i taket och undrar varför ingen har tid att ta hand om honom när han är sjuk. På avstånd hör han musik, en ny och märkvärdig blandning. Den kommer från Åland, och han har aldrig hört något liknande.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Att stå upp i skitstormar

Jag sänker mig inte till den nivån

Men, vad är det här?