Hälften av makten en dröm

Jag såg en bild av den grupp högt uppsatta personer i Finland som ska för allvarliga diskussioner under lång tid om hur landets ekonomi ska fås på fötter genom ett samhällsfördrag.
Runt bordet sitter bara medelålders vita män.

Nu hör jag redan suckarna. Igen ska hon hålla på. Det råkade sig väl. Och kompetensen som räknas.

Vad jag undrar är hur dessa kostymklädda herrar och de som kallat dit dem inte förstår att de som berörs av viktiga beslut gärna skulle sitta med vid bordet.
Tänk er det omvända, att det skulle sitta bara kvinnor där. Skulle utgångspunkten då vara att de vet precis hur alla andra har det och känner det och hur beslut påverkar dem som de aldrig någonsin tänkt på?

Jag kan inte hävda en manlig erfarenhet, och jag tycker därför absolut att män ska vara med och fatta viktiga beslut, så att deras erfarenheter tas tillvara. Varför kan inte regeringen och arbetsmarknadens parter tycka detsamma om kvinnor.

Frustration är i detta fall bara förnamnet.


Kommentarer

  1. Har inget med genus att göra, men Grekland fixade till det så att alla var nöjda...

    SvaraRadera
  2. Har allt med genus att göra. När det gäller maktstrukturer finns inte kvinnan i de finska herrarnas sinnesvärld. Det är ett stort svaghetstecken och en föråldrad syn på kön och jämställdhet. Men framförallt blir ju besluten sämre med en sådan heterogen sammansättning. Tar de aldrig några intryck från den övriga världen? Ibland får man känslan att Finland är ett mycket isolerat land. /MM

    SvaraRadera
  3. Hets mot folkgrupp??? Medelålders vita män...skulle de va bättre om de va svarta/ gula eller någon annan färg...alla människors lika värde som du proklamerar ut!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tillit och strukturer

Våga satsa på outnyttjad resurs

Prata med kärlek i orden