I huvudet på en blivande minister





















En medelålders ministerkandidat kanske inte ska vara uppfylld av barnslig förundran och entusiasm - men det är jag.

Tänk att få jobba med nya människor som jag inte känner än, nya tankar jag inte tänkt och nya möjligheter som ännu inte finns.

Om allt går som det är tänkt tillträder jag min kommun- och kansliministerpost i slutet av november. I den ingår, förutom en kommunreform, jordförvärvs- och näringsrättslagstiftning, polisväsende, EU-frågor, nordiskt samarbete, integration, brand- och räddningsväsende, en utvecklings- och tillväxtplan för hållbarhet och jag vet förmodligen inte allt.

Stundtals grips jag av lätt panik, stundtals av eufori.

Reaktionerna på mitt inträde i politiken har varierat. På Jodel skrev en person att jag är en jävla kommunistkärring som kommer att se till att alla män blir förbjudna inom fyra år. På tidningen Ålands hemsida att en annan att jag hatar Åland och det svenska språket.
Jag har också fått blommor, kort, hälsningar och en fantastisk liten anteckningsbok.

I mitt blivande jobb ska jag jobba hårt, tänka djupt och agera snabbt. Ungefär så.
Däremellan hoppas jag på mycket skratt och gräl och många givande samtal.

Tack igen till alla er som gav mig denna möjlighet. Jag kommer nog att behöva mera hjälp.

Kommentarer

  1. Lycka till och låt Igge ta pension redan från nästa vecka! Om vi hade sluppit honom är jag övertygad om Camilla hade varit lantråd och du hade haft en till med dig i regeringen.

    SvaraRadera
  2. Jag önskar dig all lycka till med ditt framtida arbete! Känslan i kroppen när man får känna effekterna av att ens röst verkligen gör skillnad är obeskrivlig. Jag håller på dig!

    SvaraRadera
  3. Lika mycket som jag saknar dej som ledarskribent i Nyan, lika mycket hoppas jag på dig som politiker med rätt att bestämma klokt.

    SvaraRadera
  4. Lycka till Nina! Allt som är viktigt är komplicerat!

    SvaraRadera
  5. Tack för uppmuntran. Nu börjar vi jobba. Återkommer med rapporter.

    SvaraRadera
  6. Välkommen som "min" minister, jag som jobbar inom EU:s finansieringsprogram Central Baltic 2014-2020, Contact Point Åland. Och jag kommer under nästa år att ha ett särskilt ansvar för hela kust- och skärgårds(ö)regionen i mellersta Östersjön inom programmet, så att främja och informera om gränsöverskridande samarbete är mitt uppdrag. Med bakgrund också i Nordiska skärgårdssamarbetet har jag ett brett nätverk. LYCKA TILL, NINA!

    SvaraRadera
  7. Nina.
    När allmogen jublar och lovsjunger dig och ditt nya jobb, då verkar du tycka att en replik i kommentarsfältet är befogad, tyvärr verkar du inte tycka att relevanta frågor som riktas till dig i samma kommentarsfält är så viktiga att du behöver bemöda dig med att formulera ett svar. - Hur kan detta komma sig?
    Du pratar ju inte om annat än vikten av debatt men när det kommer till simpel dialog så verkar det sitta långt inne...
    Tyvärr så personifierar du och ditt nonchalanta beteende många företrädare för såväl socialism och feminism som för multikulturalism.

    Att svara på tilltal hör till vanligt folkvett och det är såklart ännu viktigare om man anser sig företräda "folket".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nina är så vänster att hon kan tas för Igges bror...Nina vill att Västsahara skall bli fritt...det tycker jag hon ska jobba hårt för i lagtinget...vänstersossar svarar normalt sett inte på kritik...de kan högst kläcka ur sig ordet rasist som de har lärt sig använda till allt..

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tillit och strukturer

Våga satsa på outnyttjad resurs

Prata med kärlek i orden