Stolthet mot fördomar

"Var finns förtrycket?
Var?
Varför måste man hålla på med det där med jämställdheten hela jävla tiden. Ni har det ju bra.
Du har ju minsann klarat dig."

Sossefitta. Klimakterikossa. Luder. Ungefär där finns det. I hur reaktionerna blir på en kvinna med makt och åsikter.

8 mars 2016 finns det fortfarande flickor som känner att de blir bedömda, skattade och funna obehagliga om de har åsikter som sticker ut, kroppar som inte faller inom den mycket smala normen.
Det finns kvinnor som aldrig någonsin vill sticka ut hakan, för att de vet att en smäll på käften väntar, bildligt eller bokstavlig.

Det finns män och killar som vill ha en skylt i pannan när de går hem från krogen på kvällen. På den ska det står: "Du kan vara lugn, kvinna. Jag är en snäll man. Jag tänker låta dig vara ifred."

Då har vi inte ens börjat prata om lönerna, karriärvägarna eller ansvaret för hemarbete.

Förtrycket finns. Ojämställdheten finns. Det är inte rättvist förrän möjligheterna är lika, att leva, jobba, älska, träna, skriva, äta.

I mitt kvinnoliv blir jag allt mer medveten om hur den kvinnoroll vi har också odlar bra saker. Kvinnors förmåga att älska och känna, kvinnors förmåga att kommunicera, kvinnors förmåga att prioritera bra saker framom lönsamma saker. Om det är inlärt och socialiserat (den debatten tar jag inte nu), ok. Det är ändå bra.

Systrar och bröder. Tillsammans är vi så starka.

Kommentarer

  1. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Tillit och strukturer

Våga satsa på outnyttjad resurs

Prata med kärlek i orden