Mattan vid världens ände

Det finns en matta vid världens ände. Världens ände ligger mer precist  i slutändan av Terminal 2 på Arlanda flygplats. Den mattan är migrän och illamående och ett desperat vrål att få komma undan det grälla ljuset, den dåliga burkluften och de trötta croissanterna vid världens ände.
Den som valde denna matta som ligger vid världens ände måtte ha hatat sitt liv och tänkt att andra minsann inte ska ha det så jävla bra heller.
Mattan vid världens ände är illande limegrön och svart i ett skärande geometriskt mönster. Den matchar med exakthet känslan när man står och väntar med värkande fötter, telefonens batteri på 7 % och biljetten redo, och får beskedet att flyget hem (igen) är försenat, eftersom pilot och kabinpersonal befinner sig på ett annat flyg som alldeles alldeles strax ska landa.
Jag svär, ibland ger mattan ifrån sig en belåten utandning just då.

Efter en resdag är jag alltid övertygad. Om helvetet finns, eller skärselden, så är det för min personliga del en flygterminal där flygen aldrig går, där inget smakar eller doftar, där tunga pustar flygbränsle rullar över mattan som bara leder till dörrar som inte öppnas. Desperation och dödlig uttråkning.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tillit och strukturer

Våga satsa på outnyttjad resurs

Prata med kärlek i orden