Nu är pengakranen öppen

Vilken katastrof.

Ett okänt antal miljoner i skadestånd för ett avtal som hävts. Ett okänt antal miljoner för en tunnelutredning som ingen vet om leder till något. I stället för en elhybridfärja och en bro som kunde varit på plats om några år.
Miljonerna som förspills på ingenting - dem kunde man ha satsat på äldreomsorg, på grön omställning, på utbildning och på sjukvård. För att inte tala om den uteblivna inbesparingen på driften som var själva kungstanken med kortrutten.

Moderaternas partiordförande Annette Holmberg-Jansson säger att moderaterna stannar i regeringen för att man kommer att driva "en borgerlig politik". Är det verkligen borgerlig politik att göka bort fruktansvärda summor pengar på dumma vallöften, för att säga nej till ett projekt som sittande lantrådet Thörnroos satt igång, för att utreda en tunnel som blivande finansminister Nordlund stoppade när det faktiskt var läge att utreda. Dessutom ett projekt som en moderat infrastrukturminister drev framgångsrikt och konsekvent.

Och är det verkligen, verkligen klokt att man satt en person som infrastrukturminister som helt saknar kunskap på området, och som bara stapplande kan upprepa ord som satts i hans mun av tjänstemännen, men i fel ordning?

Regeringen Thörnroos har satt ribban så lågt för vad man ska åstadkomma, och så högt för vad man ska slösa i form av skattemedel att man faktiskt får lite ont i magen. Särskilt med tanke på hur ansträngd landskapets ekonomi är och kommer att bli.

Landskapsregeringens politik fortsätter under devisen; Vi har ingen aning om vad vi vill, men vi utreder. Och det måste få kosta, men vi vet inte hur mycket.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tillit och strukturer

Våga satsa på outnyttjad resurs

Prata med kärlek i orden